Business Construct

Investiţie europeană de aproximativ 5 mil. euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere în municipiul Beclean, Bistriţa-Năsăud

Investiţie europeană de aproximativ 5 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

20.03.2019, 17:19 120

Primăria Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, a accesat un proiect european de 22,8 mil. lei (4,8 mil. euro)pentrumodernizarea infrastructurii rutiere în municipiu, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.

Proiectul prespune reabilitarea sistemului rutier aferent transportului public,amenajarea de alei de traseu pentru transportul în comun, reabilitare trotuare, amenajare de piste de biciclete pe străzile modernizate dar şi piste de biciclete independente, extindere zone pietonale şi intermodale, achiziţia a 3 autobuze noi şi a 50 de biciclete, dezvoltarea sistemelor de bilete integrate pentru călători şi pentru biciclete.

Priectul vizează reducerea utilizarii autoturismelor şi a emisiilor de echivalent CO2 prin extinderea transportului public durabil/nepoluant în oraşul Beclean, creşterea numărul de utilizatori ai sistemelor de transport electric şi nemotorizat prin dezvoltarea infrastructurii necesare transportului electric şi modernizarea/reabilitarea infrastructurii rutiere utilizate prioritar de transportul public de călători.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO