Business Construct

Investiţie germană de 200 mil. euro: grupul Knauf face două fabrici de materiale de construcţii în România

Adrian Garofeanu

Adrian Garofeanu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.10.2022, 00:07 1639

Knauf Insulation România şi Knauf Gips, două companii care fac parte din grupul german Knauf, pun la bătaie investiţii cumulate de peste 200 de milioane de euro în procesul de consolidare a activităţii de producţie pe piaţa locală. Astfel, prin cele două companii, Knauf va dezvolta două fabrici în România, în judeţele Mureş şi Cluj, unde va produce materiale de izolaţii, gips-carton şi profiluri metalice. Împreună, cele două fabrici vor angaja peste 200 de oameni.

„Este pentru prima dată când Knauf construieşte două fabrici în acelaşi timp în aceeaşi ţară“, a spus şi Todor Delovski, director regional la Knauf Gips.

Investiţii de o asemenea amploare, care să atingă sau să depăşească pragul de 200 mil. euro, sunt puţine în România, mai ales în domeniul construcţiilor.

Piaţa izolaţiilor, pe care activează Knauf Insulation şi Knauf Gips, a avut un trend ascendent în ultimii doi-trei ani, spun reprezentanţii celor două companii, ajungându-se în situaţia unui nivel de cerere mai mare decât oferta. Astfel, de la an la an, piaţa materialelor termoizolante creşte cu aproximativ 5%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO