Business Construct

Israelienii de la AFI încep construcţia unui retail park în Arad, o investiţie de 40 mil. euro

Doron Klein, CEO al AFI România

Doron Klein, CEO al AFI România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.01.2019, 00:07 2083

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, care deţine, printre altele, mallul AFI Cotroceni din Bucureşti, spune că va demara, până la finalul acestui an, construcţia unui nou centru comercial în Arad. În oraşul din vestul ţării, israelienii deţin de mai mulţi ani un teren de 80.000 de metri pătraţi, însă până acum planurile au stagnat. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro.

„Vom începe, în al treilea trimestru din 2019, construcţia unui retail park de 35.000-36.000 de metri pătraţi închiriabili pe terenul din Arad. Acum finalizăm conceptul şi aşteptăm autorizaţia de construcţie“, spune Doron Klein, CEO al AFI România.

Din mixul de chiriaşi al noului proiect vor face parte o ancoră de 12.000 de metri pătraţi, un magazin de bricolaj (DIY - do it yourself - engl.) de 10.000 de metri pă­traţi şi alte magazine pentru care încă nu au fost încheiate contracte.

„Suntem în continuare în discuţii cu chiriaşii. Con­struc­ţia proiectului ar putea dura între nouă luni şi un an, după estimările noastre, astfel că, la sfârşitul anului viitor, am putea fi gata cu acest retail park“, spune Doron Klein.

În urmă cu doi ani, fostul CEO al AFI România, David Hay, spunea că proiectul din Arad ar fi urmat să fie gata în 2018, însă planul nu s-a concretizat.

Terenul israelienilor este situat la intersecţia dintre calea Aurel Vlaicu şi calea Vânători, în apropierea mallului Atrium Center, nu departe de gara din Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO