Business Construct

Iulian Dascălu, Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu alături de Dragoş şi Adrian Pavăl, singurii români din top zece cei mai mari proprietari de imobiliare din România

Iulian Dascălu, Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu...

Autor: Bogdan Alecu

10.06.2023, 00:07 5828

Peste 13 miliarde de euro este valoarea portofoliilor celor mai mari investitori imobiliari activi pe piaţa locală Grupul Iulius are active de 1,2 mld. euro Fraţii Pavăl au imobiliare de 900 mil. euro CTP şi WDP, cei mai mari proprietari de industrial.

Peste 13 miliarde de euro este valoarea cumulată a portofoliilor locale ale celor mai mari investitori imobiliari, conform datelor centralizate de Bucharest Real Estate Club (BREC) şi Romania Property Club (RPC) de la Cushman & Wakefield Echinox pentru raportul Real Estate Premier League - primul index al proprie­tarilor şi managerilor celor mai mari companii imobiliare active în România. 

O altă mişcare importantă în 2023 este pre­zenţa investitorilor români. One United Proper­ties (fondată de Victor Capitanu si Andrei Dia­conescu) s-a remarcat prin activitatea investiţio­nală intensă din ultimii doi ani. Pe lângă dez­voltarea proiectelor mixte, au investit în achiziţia de clădiri de birouri precum şi clădiri istorice din zona centrală a Bucureştiului, care vor fi renovate şi transformate în clădiri moderne. Compania are în prezent în dezvoltare peste 5.700 de aparta­mente autorizate şi peste 3.000 în curs de pro­iectare în Bucureşti. Totodată, One United Pro­perties are în construcţie One Gallery, restaura­rea fostei Hale Ford, cu o valoare brută de dez­voltare de 90 de milioane de Euro, cea mai mare investiţie privată într-o clădire istorică din centrul Bucureştiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO