Business Construct

Iulian Dascălu, proprietarul mallurilor Iulius, pune pe masă 23,5 mil. lei pentru a cumpăra integral producătorul de abrazive industriale Carbochim din Cluj-Napoca. Oferta se desfăşoară până pe 6 martie

Iulian Dascălu, proprietarul mallurilor Iulius, pune pe...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.01.2020, 12:20 1272

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, pune pe masă 23,5 mil. lei pentru ca, prin intermediul companiei Carbo Europe, să achiziţioneze pachetul de 31% din Carbochim, producător de abrazive industriale, într-o ofertă desfăşurată pe bursă şi care se va încheia pe 6 martie. Iulius, prin Carbo Europe, controlează deja pachetul majoritar de aproape 70%, ceea ce înseamnă că, dacă oferta se va încheia cu succes, acesta ar avea cale liberă să delisteze compania de la Bucureşti.

Preţul oferit de Carbo Europe în oferta derulată de EstInvest este de 15,1 lei pe acţiune, în creştere cu 4% faţă de închiderea precedentă. La ora redactării acestei ştiri, acţiunile se tranzacţionează la 15 lei pe unitate.

„Aceasta este materializarea unui obiectiv al dezvoltatorului ieşean în real-estate, de a-şi diversifica portofoliul, cu orientare spre segmentul producţiei industriale, de nişă”, spun reprezentanţii Iulius Group.

Carbochim, companie înfiinţată în 1949 la Cluj-Napoca, este producător de abrazive profesionale, producând corpuri abrazive cu liant ceramic, bachelitic, magnezitic şi elastic, discuri abrazive de debitare şi debavurare, dar şi abrazivi pe suport de hârtie, pânză, şi neţesut, utilizate atât în industria prelucrătoare şi construcţii, cât şi cu uz general şi retail. În prezent, Carbochim SA are dezvoltat un sistem de distribuţie care acoperă toate zonele geografice ale ţării, dar şi legături comerciale cu ţări precum Cehia, Polonia, Ungaria, Elveţia, Belgia, Germania, Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO