Business Construct

JLL România: Piaţa de birouri iese din era call-centrelor şi intră în cea a centrelor de cercetare şi dezvoltare

JLL România a intermediat în primul trimestru tranzacţii de închiriere de spaţii de birouri totalizând aproape 25.000 de metri pătraţi.

JLL România a intermediat în primul trimestru tranzacţii de închiriere de spaţii de birouri totalizând aproape 25.000 de metri pătraţi.

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2016, 00:05 558

Companiile din IT şi alte servicii conexe interesate să deschidă birouri în România caută spaţii pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare precum cercetare şi dezvoltare, pentru care sunt dispuse să plătească chirii, dar şi salarii mai mari, având în vedere faptul că în acest domeniu salariile ajung rapid la peste 2.000 de euro net pe lună, după doar câţiva ani de experienţă în domeniu, potrivit informaţiilor din piaţă.

Anterior, aceste companii alegeau România pentru servicii de backoffice şi activităţi de call-center de bază, pentru care voiau să plătească 8 euro/mp/lună şi să angajeze personal cu 500 de euro/lună.

JLL România a intermediat în primul trimestru tranzacţii de închiriere de spaţii de birouri totalizând aproape 25.000 de metri pătraţi, un record al companiei în ultimele 12 luni. Spaţiile au fost închiriate atât în Bucureşti, cât şi în Iaşi şi Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO