Business Construct

Judeţul Suceava poate să răsufle liniştit: Contractul pentru fazarea proiectului de extindere a infrastructurii de apă a fost semnat

Judeţul Suceava poate să răsufle liniştit: Contractul...

Autor: Mona Scarisoreanu

24.04.2017, 17:12 218

Proiectul este cofinanţat din fonduri europene, prin Program Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea finanţării nerambursabile este de 23,88 milioane de lei.

Proiectul vizează continuarea şi finalizarea lucrărilor privind reabilitarea sistemului de apă şi a sistemelor de colectare a apei uzate în două aglomerări urbane din judeţul Suceava: Fălticeni şi Rădăuţi: reabilitarea conductelor de aducţiune de la sursele de apă de suprafaţă şi subterană şi a staţiilor de tratare a apei, reabilitarea şi extinderea rezervoarelor de apă, a staţiilor de pompare, de hidrofor, contorizare şi a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi reabilitarea şi extinderea sistemelor de colectare şi epurare a apelor uzate.

Circa 7.766 de persoane vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă şi de o mai bună tratare a apelor uzate, în urma implementării proiectului, se anunţă într-un comunicat al Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, care are calitatea de autoritate de management a POIM.

În etapa a doua a proiectului sunt prevăzute reabilitarea şi extinderea a 6,2 km de reţea de distribuţie a apei şi 3 rezervoare de apă reabilitate. Sunt prevăzute, totdată, reabilitarea a 0,7 km de reţele de canalizare, extinderea şi reabilitarea staţiei de ape uzate.

Investiţiile pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi ape uzate vor fi puse în aplicare de către operatorul regional SC ACET SA Suceava. Societatea este persoană juridică română de drept privat şi de utilitate publică, operator regional în numele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AJAC Suceava, conform contractului de delegare încheiat în anul 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO