Business Construct

KAI Ceramics: Creşterea economică sustenabilă nu poate exista fără creşterea pieţei construcţiilor

Cătălin Rotaru, country manager al KAI Ceramics:
Consider că cea mai importantă măsură care poate fi luată este crearea unor linii de finanţare şi bonificaţii fiscale pe termen mediu şi lung atât pentru construirea, cât şi pentru renovarea de locuinţe.

Cătălin Rotaru, country manager al KAI Ceramics: Consider că cea mai importantă măsură care poate fi luată este crearea unor linii de finanţare şi bonificaţii fiscale pe termen mediu şi lung atât pentru construirea, cât şi pentru renovarea de locuinţe.

Autor: Andreea Neferu

20.06.2014, 00:06 285
Cătălin Rotaru, country manager al KAI Ceramics, divizia locală a producătorului bulgar de plăci ceramice KAI, spune că declinul sectorului local al construcţiilor din ultimii ani şi, implicit, al pieţei de plăci ceramice a fost cauzat de criză, de politica de reduceri de cheltuieli a administraţiei publice, dar şi de lipsa finanţării.
 
„În primul rând autorităţile ar trebui să fie conştiente de faptul că nu poţi avea creştere economică sustenabilă fără creştere a pieţei construcţiilor. Aportul adus de construcţii este esenţial pentru creşterea competitivităţii activităţilor productive, a nivelului de trai şi integrarea socială a unei mari părţi a populaţiei“, spune Rotaru.
 
El adaugă că programul „Prima casă“, care a generat vânzări şi pentru piaţa locală de plăci ceramice, arată că există o cerere de locuinţe susţinută de o putere de cumpărare reală, dar supragarantarea cerută de bănci este o „piedică reală“ în dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale. „Consider că cea mai importantă măsură care poate fi luată este crearea unor linii de finanţare şi bonificaţii fiscale pe termen mediu şi lung atât pentru construirea, cât şi pentru renovarea de locuinţe“, afirmă Rotaru.
 
Reprezentantul KAI Ceramics mai spune că statisticile realizate în ţări precum Italia sau Spania, unde au avut loc căderi puternice ale pieţei de materiale de construcţii, arată că pentru fiecare euro investit în renovarea de locuinţe se creează un plus de 85% în activităţi economice adiţionale, precum şi o creştere a veniturilor la buget de cel puţin 110% prin taxe şi impozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO