Business Construct

Knauf Insulation investeşte 135 mil.euro pentru o nouă fabrică de vată minerală la Târnăveni şi modernizarea fostei fabrici din localitate, cumpărată anul trecut de la firma Gecsat

Knauf Insulation investeşte 135 mil.euro pentru o nouă...

Autor: Roxana Rosu

29.03.2023, 12:54 247

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, a început construcţia unei noi fabrici la Târnăveni, ce urmează a fi finalizată şi pusă în funcţiune în 2024.

Noua fabrică, care va avea o capacitate de producţie de peste 100 milioane metri pătraţi, va angaja peste 100 de persoane, de la muncitori calificaţi, la ingineri automatizare sau mentenanţă.

În luna martie a anului trecut, Knauf Insulation a cumpărat fosta fabrică de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni. În prima etapă, finalizată în 2022, a investit peste 4 milioane de euro în modernizarea şi retehnologizarea fabricii existente, pentru a creşte producţia de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.

Noua fabrică, cu termen de finalizare în 2024, va avea o producţie anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est.  

Investiţia totală în proiectul Kanuf Insuation din Târnăveni, judeţul Mureş, se ridică la peste 135 milioane de euro şi va avea un impact important asupra cifrei de afaceri a companiei, care se va suplimenta cu peste 50 milioane euro anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO