Business Construct

Kontirom, plus de 27% in primul semestru

Kontirom, plus de 27% in primul semestru
26.07.2007, 16:41 16

Producatorul de panouri si profile din tabla Kontirom, divizie a grupului Arcelor Mittal, a realizat in primele sase luni o cifra de afaceri de 34,2 milioane lei (11 milioane euro), in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea s-a datorat investitiilor realizate in cursul anului trecut, organizarii mai bune a firmei, precum si dezvoltarii pietei materialelor de constructii, potrivit reprezentantilor companiei.
Vanzarile companiei au crescut pe segmentul panourilor termoizolante si al profilelor din tabla cutata, o activitate semnificativa fiind inregistrata si la divizia de sisteme de acoperisuri pentru constructii rezidentiale, care si-a inceput activitatea in acest an.
Aproximativ 35% din totalul vanzarilor au fost realizate din productia interna, iar 80% din produsele comercializate au fost destinate sectorului industrial, prin diviziile de hale industriale si inchideri exterioare ale firmei.
Kontirom a investit, anul trecut, 1,5 milioane euro intr-o linie de profilare a tablei si in extinderea fabricii din comuna Pantelimon si a bugetat pentru urmatorii doi ani investitii in valoare totala de 10 milioane de euro. Luna aceasta, Kontirom va pune in functiune un utilaj de productie a tiglei metalice pentru sistemele de acoperisuri, strategia companiei fiind de a renunta la importurile acestei game de produse.
De asemenea, in luna ianuarie a anului viitor, firma va instala doua linii pentru producerea de structuri metalice galvanizate, iar in luna aprilie va fi deschisa o linie pentru realizarea de panouri termoizolante.
In prezent, aproximativ 25% din vanzarile firmei sunt reprezentate de productia interna, reprezentantii firmei estimand ca ponderea va creste in urmatorii doi ani la 90%, dupa finalizarea acestor investitii.
Compania intentioneaza sa deschida inca doua linii de productie a acoperisurilor, in doua localitati, din Moldova si Transilvania, cu investitii totale de circa doua milioane de euro.
Kontirom a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 77,6 milioane lei (23 milioane euro), in crestere cu 110% fata de nivelul din 2005,
si estimeaza pentru acest an o crestere la 25 de milioane de euro.
Kontirom produce hale industriale, materiale pentru inchideri de cladiri (panouri din tabla) si sisteme de acoperisuri si de evacuare a apelor pluviale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO