Business Construct

Kromberg & Schubert a cumpărat spaţiul fabricii din Arad şi extinde producţia

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Cristi Moga

26.06.2014, 00:06 1305
Producătorul german de componente auto Krom­berg & Schubert, care deţine pe piaţa locală patru fabrici cu afaceri de peste 200 de milioane de euro anul trecut, a decis să cumpere unitatea de producţie din localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad, cu intenţia de a-şi extinde activitatea.
 
Germanii aveau închiriată de zece ani hala de producţie aflată pe un teren cu o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi pe care au decis acum să o cumpere, valoarea tranzacţiei fiind estimată la circa 5 milioane de euro. Totodată, germanii cumpără teren adiacent pentru extinderea capacităţii de producţie în cadrul fabricii ce a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 27 de milioane de euro, având aproape 1.000 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
„Proximitatea faţă de coridoarele paneu­ro­pene, pre­cum şi existenţa in­gine­rilor şi a muncito­ri­lor înalt calificaţi în re­giunea de vest a Ro­mâniei cons­tituie argu­mente solide pentru com­paniile de producţie străine, precum şi pentru investitori pen­tru extin­derea activi­tăţii în Ro­mânia“, afirmă Cristina Pop, directorul de­partamentului in­dus­trial al firmei de con­sul­tanţă imobiliară JLL, care a reprezentat vânzătorul în această tranzacţie. Proprietatea se afla în portofoliul firmei Sol­vency Project care, po­trivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, este deţinută de socie­tatea WCC România înregistrată în Luxemburg.
 
Kromberg & Schubert mai operează fabrici în Sibiu, Mediaş şi Timişoara, iar potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe germanii au realizat anul trecut în România prin trei firme afaceri cumulate de 205 mil. euro şi un profit net de peste 3 mil. euro, având 5.200 de angajaţi.
 
„Reprezentanţii companiei Kromberg & Schubert sunt foarte mulţumiţi de performanţele productive obţinute în România de-a lungul anilor, aşa că au decis să îşi stabilească permanent operaţiunile lor în Chişineu Criş, pentru a suplimenta capacităţile actuale de producţie. Faptul că dispun deja  de angajaţi instruiţi şi infrastructura dezvoltată şi adaptată nevoilor lor a constituit argumentul forte pentru cumpărarea proprietăţii actuale, în locul schimbării amplasamentului“, a mai declarat Cristina Pop de la JLL.
 
Germanii produc pe piaţa locală cabluri, sisteme electrice şi alte componente auto pentru producători auto din vestul Europei. La nivel mondial, Kromberg & Schubert are peste 30 de fabrici cu mai mult de 26.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO