Business Construct

Kronospan a strâns la Braşov jucători din piaţa lemnului

29.09.2011, 00:00 329

Kronospan, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa locală de prelucrare a lemnului prin două fabrici din Braşov şi Sebeş, şi-a adunat clienţii şi colaboratorii la cea de-a doua ediţie a târgului Kronospan In House Fair.

Arhitecţi, constructori, firme din industria mobilei, do-it-yourself, dar şi dealeri din ţară şi străinătate au participat la showromul de 500 de metri pătraţi unde au fost prezentate produsele Kronospan, cât şi ale partenerilor de la acest târg, Teka Hafele şi Haubold.

Kronospan are mai multe unităţi de producţie pe piaţa locală, la Sebeş, acolo unde produce PAL (plăci aglomerate din lemn) şi MDF (medium density fibreboard), în timp ce la Braşov firma are o fabrică inaugurată în decembrie 2009 după investiţii de 200 de milioane de euro în care produce OSB (plăci din fibre orientate) şi PAL.

Grupul austriac Kronospan a înregistrat în primele şase luni ale acestui an vânzări similare celor din aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele comunicate de companie pentru prima jumă­tate a acestui an se referă la activitatea firmelor Kronospan România de la Bra­şov şi la Kronospan Sebeş. Grupul austriac este prezent în România în trei zone, Braşov, Sebeş şi Constanţa, cea mai mare firmă fiind producătorul de plăci din lemn Kronospan Sebeş.

Kronospan este şi unul dintre cei mai mari exportatori din domeniul prelu­crării lemnului, livrările externe ridicându-se anul trecut la peste 200 de milioane de euro, cu 50% mai mult faţă de 2009, potrivit unor informaţii anterioare ale companiei.

Grupul şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 290 mil. euro, în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu 2010 (estimare care se referă la activitatea de la Braşov şi Sebeş), potrivit unor informaţii anterioare.

Pe piaţa prelucrării lemnului Kronospan concurează cu Holzindustrie Schweighofer, Egger, iar mai recent şi cu Prolemn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO