Business Construct

Kuma: Proiectele hoteliere generează aproape o treime din vânzări

Kuma: Proiectele hoteliere generează aproape o treime...

Autor: Andreea Neferu

10.11.2015, 13:31 328

Producătorul danez de lavoare pentru băi şi blaturi pentru bucătării Kuma, care deţine o fabrică în localitatea Băneşti, judeţul Prahova, susţine că există o revenire a sectorului hotelier din ţară, în contextul în care în ultimul an proiectele din acest domeniu au ajuns să genereze 30% din vânzările companiei, la egalitate cu valoarea produselor livrate către centre comerciale.

Cea mai mare parte a business-ului local al Kuma, 40%, este generat de vânzările din reţeaua de retail, adresate consumatorului final. “Cea mai mare provocare din ultimii ani a fost lipsa unui echilibru în alocarea bugetelor pentru hotelurile de 3-5 stele, în special cele din zona litoralului românesc, unde reprezentanţii investesc sume considerabile pentru faţade şi recepţii, în timp ce interiorul şi mai ales băile sunt lăsate pe plan second şi dotate cu un buget insufficient”, spune Camelia Olesen, director executiv al Kuma România, care adaugă că în prezent o parte dintre hotelieri au început să reia investiţiile şi în itneriorul hotelurilor.

Printre proiectele hoteliere pentru care compania a livrat anul acesta produse se numără hotelul Riviera din Mamaia şi hotelul Turquoise din Venus.

Kuma aşteaptă anul acesta afaceri de 3 milioane de euro, din care 80% vor fi exporturi şi 20% vânzări pe plan local.

Kuma, companie româno-daneză, a intrat pe piaţa românească în urmă cu 17 ani, producţia fiind lansată în 2006, odată cu inaugurarea fabricii din Băneşti, în urma unei investiţii de aproape 2 milioane de euro. În 2013, compania a alocat investiţii de peste 400.000 de euro în proiecte care au vizat, printre altele, o nouă secţie de finisare, achiziţionarea unei clădiri în vecinătatea fabricii, pentru extinderea depozitului, şi dezvoltarea unui showroom, cu facilităţi  de sală de conferinţe şi training de personal.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO