Business Construct

La 30 de ani, este al doilea om din conducerea celui mai mare mall din Bucureşti

La 30 de ani, este al doilea om din conducerea celui mai...

Autor: Cristi Moga

29.10.2014, 16:58 4771

Grupul austriac S Immo, proprietarul centrului comercial Sun Plaza din sudul Capitalei, a decis în toamna anului trecut să lase administrarea mallului pe mâinile consultanţilor de la CBRE, care au decis să îl păstreze în funcţia de shopping center manager pe Vicenţiu Spătaru şi au recrutat-o ca deputy center manager pe Irina Irimie, care a lucrat în companiile Orange, Colliers şi Anchor Grup.

Cei doi executivi care conduc în prezent cel mai mare mall din Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 81.000 de metri pătraţi, au în comun experienţa Anchor Grup, companie pentru care Vicenţiu Spătaru a lucrat timp de cinci ani în Republica Moldova, unde a condus proiectul Malldova din Chişinău. La sfârşitul anului 2011, Vicenţiu Spătaru, 40 de ani, a decis să se întoarcă în România ca manager al proiectului Sun Plaza, care fusese inaugurat în februarie 2010.

 

Pe de altă parte, Irina Irimie a ocupat în perioada 2009 – 2013 funcţia de leasing director al Anchor Grup, compania care deţine proiectele Bucureşti Mall şi Plaza România din Capitală.

Irina Irimie, 30 de ani, este absolventă de ASE şi şi-a început cariera în urmă cu aproape 10 ani în cadrul operatorului de telefonie mobilă Orange pentru care a lucrat până în 2007. Apoi, ea a făcut pasul către piaţa imobiliară ca retail broker în cadrul firmei Colliers International, unde a lucrat timp de doi ani şi jumătate.

Acum, cei doi coordonează tot ce ţine de administrarea mallului Sun Plaza, de la pază şi curăţenie, la marketing, evenimente, investiţii în renovare şi relaţia cu cei 142 de chiriaşi, majoritatea grupuri internaţionale, precum Cora (Franţa), Inditex (Spania), H&M (Suedia) sau Marks & Spencer (Marea Britanie).

Proiectul atrage un trafic zilnic de circa 36.000 de vizitatori şi are vânzări anuale de aproximativ 170 de milioane de euro, parametrii care plasează Sun Plaza pe a treia poziţie în topul mallurilor din Bucureşti, după AFI Palace Cotroceni şi Băneasa Shopping City.

 
 
 
 
 

Sun Plaza, cel mai mare mall din Bucureşti

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO