Business Construct

Lafarge şi-a majorat volumele de ciment cu 2,1% pe piaţa locală

Lafarge şi-a majorat volumele de ciment cu 2,1% pe...

Autor: Andreea Neferu

18.02.2015, 11:08 207

Producătorul francez de materiale de construcţii Lafarge şi-a majorat cu 2,1% volumele de ciment vândute pe piaţa locală anul trecut comparativ cu 2013.

“În România, volumele de ciment au crescut atât în trimestrul al patrulea al lui 2014 cât şi la nivelul întregului an, cu un puternic reviriment pe segmentul rezidenţial, care a compensat contracţia lucrărilor de infrastructură”, potrivit raportului pe anul trecut al gigantului francez.

Pentru 2015, francezii mizează pe un avans între 2 şi 5 procente al pieţei locale a cimentului.

Şi nemţii de la HeidelbergCement, prezenţi pe plan local prin compania Carpatcement Holding, au raportat recent un avans “puternic” al volumelor de ciment comercializate anul trecut. Avansul volumelor vândute în 2014 de Heidel­berg­Cement şi de la Lafarge în România este în linie cu estimările CIROM, patronatul din industria cimentului, care spunea recent că piaţa locală a cimentului a înregistrat anul trecut un plus de 5-6%, revenind la nivelul anului 2012, când producţia totală se ridica la 7,6 milioane de tone. CIROM preciza că principalul motor al sectorului cimentului a fost reprezentat anul trecut de investiţiile private rezidenţiale şi nerezidenţiale, precum şi vremea bună din primul trimestru al lui 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO