Business Construct

Laurenţiu Plosceanu, ARACO, despre promisiunile de relansare a infrastructurii: Dacă se doreşte şi există determinare, ele se pot realiza pe termen mediu sau chiar scurt. Dar clasa politică trebuie să-şi rezolve problemele

Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor din Construcţii (ARACO).

Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor din Construcţii (ARACO).

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.07.2020, 17:14 238

Promisiunile guvernului Orban pentru relansarea economiei referitoare la infrastructură sunt realizabile, însă doar dacă instituţiile responsabile vor da dovadă de capacitatea administrativă necesară pentru a organiza licitaţii, pentru a pregăti, a gestiona şi a executa proiectele, este de părere Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor din Construcţii (ARACO).

„Există resurse financiare disponibile, dar problema stă în capacitatea administrativă a entităţilor de stat şi în potenţialul pieţei de construcţii de a pune în practică aceste proiecte. Dacă se doreşte şi există determinare, ele se pot realiza pe termen mediu sau chiar scurt”, spune Laurenţiu Plosceanu.

Promisiunile nu sunt însă noi, ele fiind reiterate anual, în condiţiile în care puţine dintre planurile anunţate în domeniul infrastructurii reuşesc să ajungă la concretizare.

„Uitaţi-vă la câţi miniştri de transport şi câţi manageri la CNAIR am avut în ultimii ani! Aceste schimbări semestriale ale priorităţilor au făcut să fie lansate multe proiecte, care apoi au fost abandonate în diverse stadii. Trebuie să punem profesionişti în fruntea instituţiilor, iar clasa politică trebuie să-şi rezolve problemele”, mai spune Laurenţiu Plosceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO