Business Construct

Lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management finalizează în vară transformarea fostei bănci Marmorosch-Blank, din secolul 19, într-un hotel afiliat brandului Autograph Collection, după investiţii de 42 mil.euro

Lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management...

Autor: Roxana Rosu

26.05.2021, 11:59 2544

Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deţine şi operează patru hoteluri în Bucureşti, va inaugura în această vară hotelul Marmorosch Bucharest, sub brandul Autograph Collection, o investiţie de 42 milioane euro care a vizat transformarea fostului Palat al Băncii Marmorosch-Blank.

Hotelul este localizat în Centrul Vechi din Bucureşti şi este primul din România care se alătură brand-ului Autograph Collection Hotels, din portofoliul Marriot International.

Renumita bancă românească din secolul XIX a fost înfiinţată în 1848 de către Iacob Marmorosch, care s-a asociat în 1864 cu Mauriciu Blank.

Clădirea de pe strada Doamnei din Bucureşti a fost construită între 1915 şi 1923, în stil neoromânesc, cu influenţe bizantine şi gotice. Interiorul este decorat în stil Art Nouveau.

Având în vedere statutul de monument istoric al clădirii, amenajarea a inclus etape de consolidare şi reconstrucţie, în vederea restaurării şi conservării lucrărilor arhitecturale şi de artă, a referinţelor bancare şi chiar a mobilierului autentic de bancă.

„Un proiect foarte interesant şi important intră în portofoliul Apex Alliance. Marmorosch Bucharest, Autograph Collection a fost un proiect de anvergură, în care am investit multă grijă, pasiune şi muncă. Unicitatea clădirii a necesitat ajutorul artizanilor locali şi specialiştilor în restaurări, transformând-o într-un simbol al The Golden Age. În parteneriat cu Marriott International am construit aici un hotel cu o identitate unică, care oferă o experienţă cu adevărat exclusivă”, a declarat Gerhard Erasmus, CEO al Apex Alliance Hotel Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO