Business Construct

Lucrările de construcţii s-au redus cu 7,5% în primele zece luni, cu un minus de circa 23% la proiectele de întreţineri şi reparaţii

Lucrările de construcţii s-au redus cu 7,5% în primele...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2017, 09:05 94

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele zece luni ale anului cu 7,5% serie brută, după ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au redus cu 23,1%, iar lucrările de reparaţii capitale cu 22,7%, a anunţat joi INS.

În acelaşi timp, lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,6%.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, construcţiile s-au redus la zece luni cu 8,4%.

În  luna octombrie,  volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut faţă de luna precedentă  cu 6,2% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, scăderea a fost de 13,4% ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 10,3%.

Pe obiecte de construcţii, în ianuarie-octombrie au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 74,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,8% fiecare. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 69,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO