Business Construct

Lucrările de infrastructură au scăzut cu 27% în primele patru luni. „Nu au fost bani de investiţii“

Lucrările de infrastructură au scăzut cu 27% în...

Autor: Andreea Neferu

13.06.2014, 00:05 249
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele pa­tru luni ale acestui an cu 8,7% faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui trecut, cel mai mare declin fiind consemnat de lucrările in­gi­nereşti sau de infrastructură, de circa 27,3%, arată datele ajus­tate sezonier publicate de Institutul Naţional de Statistică.
 
Evoluţia sectorului construcţiilor depinde foarte mult de pro­gramul de investiţii publice. Scăderea puternică a lucră­ri­lor de construcţii în general şi a celor de infrastructură în par­ti­cular vine în contextul în care şi cheltuielile de investiţii ale statului s-au redus în primele patru luni ale anului cu aproape 40%, până la 5,9 miliarde de lei, echivalentul a doar 0,9% din PIB, arată datele de la Ministerul Finanţelor.
 
„Nu au fost bani de investiţii, iar pe infrastructură nu s-a fă­cut nimic. Construcţiile îşi vor reveni abia după ce vom avea o creştere economică stabilă“, consideră analistul economic Dra­goş Cabat, managing partner în cadrul firmei de consultanţă Financial View.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO