Business Construct

Luke Dawson, Colliers: Sunt companii care vor să-şi mute sediile din India şi Filipine la Bucureşti

Luke Dawson, managing director & head of capital markets CEE

Luke Dawson, managing director & head of capital markets CEE

Autor: Bogdan Alecu

01.02.2019, 00:07 1918

Piaţa de birouri din Bucureşti a intrat pe radarul marilor investitori pe măsură ce tot mai multe mari companii deschid noi divizii locale, iar proiectele noi aflate în construcţie duc piaţa către volume care atrag interesul inclusiv dinspre Europa de Vest.

„Sunt multe companii care doresc să se mute la Bucureşti din India sau Filipine. Aici găsesc o piaţă bună a forţei de muncă, oameni bine calificaţi, cunoştinţe lingvistice şi oameni care vorbesc cu accent, sunt pe un fus orar similar cu al lor şi în două ore sunt aici. Bucureştiul este acum o destinaţie preferată pentru SSC-uri şi

BPO-uri din Europa şi chiar din lume“, a spus Luke Dawson, managing director & head of capital markets CEE. El are în subordine birourile Colliers din România, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Bucureştiul a fost selectat ca unul dintre huburile operaţionale ale grupului London Stock Exchange în mai 2018, când bursa londoneză a început recrutările pentru noul centru de servicii local, angajând români calificaţi în domeniul tehnologiei, al serviciilor de date şi în managementul corporaţiilor.  „În continuare la Bucureşti sunt multe companii care se extind şi astfel investitorii sunt încrezători în piaţă deoarece văd creşterea PIB-ului, chiriaşii noi şi companiile internaţionale care au birourile aici. De ase­menea, contează şi randamentul investiţional de 7-7,5%, dar un randament similar găseşti şi în Mozambic, însă acolo nu eşti în Uniunea Europeană“, a spus Luke Dawson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO