Business Construct

Luxuria Residence livrează a doua fază de dezvoltare cu 268 de apartamente. Faza a treia, în S1/2020

Luxuria Residence livrează a doua fază de dezvoltare cu...

Autor: Tibi Oprea

14.12.2020, 15:41 615

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, livrează a doua fază de dezvoltare a ansamblului Luxuria Residence din zona Expoziţiei, care cuprinde patru clădiri cu un total de 268 de unităţi premium, un parc interior de 2.500 mp, un lounge şi un centru de fitness destinate rezidenţilor.

„În condiţiile unui an marcat de pandemie şi de obstacolele generate de această situaţie, ne bucurăm să finalizăm la termen faza a doua din Luxuria Residence, oferindu-le cumpărătorilor de apartamente din această etapă posibilitatea de a petrece sărbătorile de iarnă în casă nouă. În acest moment, ne aflăm în procesul de predare a apartamentelor către proprietari şi continuăm în ritm susţinut lucrările la faza a treia. Astfel, la final de 2020, Luxuria este deja cartierul unei comunităţi elitiste, care beneficiază de privilegiul unei calităţi ridicate a vieţii, într-o zonă foarte bine cotată din nordul oraşului”, spune Sorin Apostol, CEO al Impact.

Proiectul Luxuria Residence a ajuns astfel la un total de 500 de apartamente finalizate, corespunzătoare primelor două etape de dezvoltare, alte 130 de unităţi fiind în construcţie, în faza a treia, care va fi livrată în prima jumătate a anului 2021. Faza a doua acomodează un parc interior de 2.500 de mp, cu grădini japoneze, mobilier urban şi o fântână arteziană, parte a unui proiect de peisagistică ce presupune o investiţie de 500.000 de euro.

Totodată, noua etapă de dezvoltare completează pachetul de facilităţi de lux prin livrarea unui lounge generos, de 200 mp, destinat rezidenţilor pentru activităţi diverse şi a unui centru de fitness dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Facilităţile ansamblului sunt complet funcţionale şi gratuite pentru comunitatea Luxuria.

“Întregul proiect deţine certificare BREEAM Excellent, care îmbunătăţeşte considerabil nivelul de bunăstare al rezidenţilor, contribuind în acelaşi timp la protejarea resurselor naturale. Proiectul a fost gândit de la început pentru această certificare, astfel încât încă din etapele de concept şi proiectare s-au adoptat strategii de sustenabilitate pentru un consum scăzut de energie, de la designul inteligent, folosirea materialelor de construcţie cu o amprentă redusă de carbon şi compartimentări optime ale spaţiilor. Pentru a contribui la bunăstarea locuitorilor, la baza amplasamentului stau studii de însorire, iar apartamentele au terase generoase şi suprafeţe vitrate ample, eficientizând pătrunderea luminii naturale în interior, în cea mai mare parte a zilei. Calitatea aerului din interior este asigurată prin sisteme de ventilaţie performante, în timp ce confortul termic poate fi reglat de fiecare locatar în parte, în funcţie de preferinţe”, transmite compania.

Unităţile din faza a doua de dezvoltare a proiectului au o tipologie vastă: de la studiouri, la apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, precum şi duplex-uri şi penthouse-uri adaptate unui stil de viaţă select. Apartamentele au suprafeţe de la 75 până la 349 mp, înălţimi generoase de 2,8 – 3 m şi beneficiază de un design modern, cu finisaje de lux.

Recent, Luxuria Residence a obţinut premiul  'Best Upscale Residential Project' acordat de publicaţia de real estate „THE TIMES – Investing in Property”, criteriile de selecţie fiind calitatea construcţiei, eficienţa energetică, inovaţia şi conceptul de locuire cu facilităţi integrate.

“Ansamblul Luxuria Residence ridică standardul de locuire prin includerea unei game variate de facilităţi dedicate rezidenţilor, pentru un stil de viaţă modern, occidental: 9.650 mp de spaţii verzi, acces securizat, locuri de joacă, un centru de fitness dotat cu aparatură de ultimă generaţie, servicii de concierge şi mentenanţă, lounge de business, precum şi spaţiu pietonal generos, locurile de parcare pentru rezidenţi fiind exclusiv subterane. Luxuria va include, la finalizarea lucrărilor, 9 blocuri cu un total 630 de apartamente premium, de la studio-uri la penthouse-uri. Locaţia proiectului, între Bulevardul Expoziţiei şi strada Aviator Popişteanu, asigură conectivitatea cu centrele de interes ale oraşului, precum parcuri (5 minute de condus până la Parcul Herăstrău), spitale, unităţi educaţionale, restaurante şi cluburi de wellness şi centre comerciale”, mai transmite Impact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO