Business Construct

Mai este loc pentru malluri? România se află pe ultimele locuri în Europa la densitatea de spaţii comerciale

Mai este loc pentru malluri? România se află pe...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.06.2017, 07:00 863

România se numără printre ţările cu cea mai mică densitate de spaţii comerciale din regiune, dar şi din Europa, cu o medie de 103,6 metri pătraţi la mia de locuitori. Astfel, România este urmată în clasament de doar patru ţări cu densităţi mai mici, şi anume Bulgaria (102,1 mp/1.000 loc.), Bosnia-Herţegovina (84,8 mp/1.000 loc.), Serbia (74,6 mp/1.000 loc.) şi Grecia (57,4 mp/1.000 loc.), potrivit unui studiu realizat de com­pania americană de real-estate Cush­man & Wakefield în luna aprilie. Studiul a selectat cele mai mari şi cele mai mici cinci ţări ca densitate de spaţii comerciale din Europa Centrală şi de Est şi din Europa Occidentală.

Autorii cercetării notează că România, la fel ca Polonia, prezintă perspective ma­croe­conomice bune, cu previziuni de creştere a PIB-ului de 3,1% pentru România în 2017. Acest lucru încurajează consumul şi poten­ţi­a­lul de dezvoltare al pieţei de spaţii comer­ci­a­le locale. „În vreme ce densitatea de centre comerciale se află în creştere în Varşovia şi Bucureşti, există de asemenea mai multe oraşe secundare care prezintă pers­pective pentru dezvoltarea mai multor centre comerciale, ca urmare a mediului economic favorabil şi a profilului consuma­torului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO