Business Construct

Mai există şi creşteri pe o piaţă de 80 mil. euro

Mai există şi creşteri pe o piaţă de 80 mil. euro

Autor: Andreea Mioara Neferu

29.09.2011, 00:01 247

Piaţa pavajelor şi a prefabricatelor mici - dale pentru terasă, borduri, rigole - a consemnat în primele şase luni ale anului un avans de circa 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2010, în principal datorită proiectelor de infrastructură, dar şi dezvoltării reţelelor de magazine de tip hipermarket, consideră Emil Goţa, director general al Elis Pavaje.

Pentru întregul an, estimările privind evoluţia acestei pieţei indică o creştere similară.

"Pentru 2011, valoarea estimată a pieţei ar fi de aproximativ 80 de milioane de euro, ceea ce înseamnă un avans de 5% faţă de anul 2010, un avans care a fost evident în primul semestru şi care va continua şi în semestrul al doilea", explică Goţa.

Tocmai din acest motiv, şi prognozele privind evoluţia cifrei de afaceri a Elis Pavaje sunt de creştere. "În primul semestru compania a înregistrat o creştere peste media pieţei, iar aşteptările pentru final de an au fost revizuite în sensul creşterii cu 25%, faţă de avansul de 15% aproximat la începutul anului. Principalele motoare de creştere le reprezintă con­tractele cu marile lanţuri de hipermarketuri care au planificat deschideri de magazine în ţară, dar şi proiectele de infrastructură", spune Goţa.

Deşi nu a precizat vânzările Elis Pavaje din primul semestru, anterior reprezentantul Elis Pavaje a declarat că în primul trimestru compania a avut afaceri de 6,5 milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro), în creştere cu 38% în lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a înregistrat anul trecut afaceri de circa 57,4 milioane de lei (13,6 milioane de euro), în scădere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor. Pavajele au generat circa 60% din vânzările Elis Pavaje în 2010, în timp ce bordurile au reprezentat 25-30% din business. Compania, înfiinţată în 1991, deţine în prezent două unităţi de producţie în Petreşti (Alba) şi Stoeneşti (Prahova).

Pe piaţa pavajelor activează şi alţi jucători, precum Semmelrock, care face parte din grupul austriac Wienerberger, Elpreco Craiova (parte a grupului irlandez CRH) sau Symmetrica din Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO