Business Construct

Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene, a semnat un contract de 275 mil. lei pentru infrastructura de apă

Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene, a semnat un...

Autor: Laura Albu, Mediafax

09.01.2020, 17:27 382

Ministrul Fondurilor Europene (MFE), Ioan Marcel Boloş, a semnat un contract în valoare de 275,6 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din Oneşti, judeţul Bacău. Banii provin din fonduri europene, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Ministrul Fondurilor Europene Ioan Marcel Boloş şi directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat, luni, la sediul MFE, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Oneşti în perioada 2014-2020”, finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Prin proiectul finanţat cu 275,6 mil. lei fonduri europene, 19.000 locuitori ai municipiului Oneşti vor avea acces la apă potabilă şi alţi 41.500 vor beneficia de servicii de canalizare, arată comunicatul.

De asemnea, proiectul va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin stimularea investiţiilor private în aria de implementare, asigurarea accesului la servicii publice de apă şi canalizare de calitate, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a populaţiei şi dezvoltarea durabilă a zonei. Suplimentar, datorită implementării proiectului vor fi create 22 noi locuri de muncă.

Ministrul Ioan Marcel Boloş a subliniat progresele companiei Raja SA, despre care spune că reprezintă „un exemplu de bune practici pentru alte companii din domeniu”.

Mă bucur că echipa de aici şi-a folosit experienţa şi priceperea pentru a-şi extinde operaţiunile şi în afara zonei în care a operat iniţial, respectiv judeţul Constanţa. Proiectul investiţional demarat astăzi în municipiul Oneşti este un exemplu de operativitate în slujba beneficiarilor din aria de operare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO