Business Construct

Materialele de construcţii fac paşi în zodia creşterii. Producătorii de materiale de construcţii spun că vremea favorabilă din T1/2019 le-a adus vânzări în creştere

ANALIZĂ

Materialele de construcţii fac paşi în zodia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.07.2019, 18:00 233

Companii din producţia de ciment, vopsele, polistiren sau pavele spun că au înregistrat avansuri ale afacerilor de până la 30% în primele şase luni ale anului 2019 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Prima jumătate a anului 2019, în care vremea a fost în cea mai mare parte caldă, a fost mană cerească pentru producătorii de materiale de construcţii, care au avut astfel cereri ce le-au adus creşteri ale vânzărilor. Astfel, companii din producţia de ciment, vopsele, polistiren sau pavele spun că au înregistrat avansuri ale afacerilor în primele şase luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Deşi perioadele cu vreme caldă au alternat cu ploile, per total, impactul vremii a fost pozitiv.

„Dacă la sfârşitul celor şase luni (primele din 2019 – n. red.) totalul vânzărilor este peste cele de anul trecut, lunar fluctuaţiile au fost semnificative. După un început de an timid, cu volume foarte mici, au urmat trei luni care prevesteau un an foarte bun, cu creşteri spectaculoase. Însă lucrurile s-au ponderat, în ultimele două luni ale semestrului intervenind o perioadă de stagnare şi acalmie, parţial din cauza ploilor abundente şi a furtunilor din lunile mai şi iunie”, spune Laurenţiu Istrate, directorul general al producătorului de polistiren Austrotherm România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO