• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Business Construct

Maternitatea din Galaţi s-a transformat în ţinta unui proiect de modernizare cu bani europeni. Costurile iniţiativei se ridică la trei milioane de euro

Maternitatea din Galaţi s-a transformat în ţinta unui proiect de modernizare cu bani europeni. Costurile iniţiativei se ridică la trei milioane de euro

Autor: Petre Mazilu, Andreea Tobias

03.03.2020, 12:57 309

Ambulatoriul şi laboratoarele Maternităţii „Buna Vestire” din Galaţi vor fi transformate cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre una dintre cele mai vechi unităţi medicale din România, datată încă din anul 1885, care va intra într-un amplu proces de modernizare.

Contractul care vizează mutarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire” a fost semnat marţi de primarul oraşului Galaţi Ionuţ Pucheanu.

Este o investiţie de peste trei milioane de euro care va transforma în totalitate instituţia gălăţeană.

Clădirile care adăpostesc una dintre cele mai vechi unităţi medicale din ţară au fost cumpărate de la fostul proprietar în 2017. Atunci Primăria Galaţi a plătit aproximativ un milion de euro.

„Este o investiţie foarte importantă pentru comunitate, aşteptată de mult timp de membrii comunităţii. Am luat-o pas cu pas, am cumpărat clădirile, acum începem să le modernizăm, astfel încât să avem o maternitate modernă. Ne mândrim cu faptul că avem o unitate medicală cu mare tradiţie, în curând ne vom mândri şi cu faptul că avem o maternitate modernă", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit autorităţilor locale, ambulatoriul maternităţii va fi mutat în altă clădire, împreună cu laboratoarele de analize medicale şi de radiologie imagistică medicală. De asemenea, clădirea va fi modernizată şi dotată cu aparate performante printre care sunt un ecograf 4D, un RMN, un videocolposcop şi un electocardiograf.

„Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale şi a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F, în pavilionul A; reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului. Beneficiari direcţi sunt aproximativ 4.500 de pacienţi din regiune, din judeţul Galaţi şi din municipiul Galaţi, care vor primi asistenţă medicală într-o unitate sanitară modernizată şi dotată la standarde europene. Lucrări ce vor fi executate şi dotări în cadrul spitalului: consolidare fundaţii, cămăşuirea pereţilor, refacerea acoperişului, lucrări de reabilitare termică; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electocardiograf. Durata de implementare este 38 luni", au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Unitatea gălăţeană este cea mai veche maternitate din judeţul Galaţi. De asemenea, este una dintre cele mai vechi unităţi medicale din ţară, în condiţiile în care primele pavilioane au fost construite în anul 1895.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026