Business Construct

Meşterul Bun, un business de familie pornit în 2017, care se ocupă cu renovări şi construcţii, a ajuns la peste 100 de clienţi anul acesta şi aşteaptă afaceri de 2,5 mil. lei

Autor: Alexandra Matei

06.12.2021, 18:42 1508

♦ Cele mai solicitate servicii sunt renovările complete. ♦ În prima parte a anului, cele mai multe solicitări au venit din zona renovărilor de apartamente, iar spre sfârşitul anului, din zona renovărilor de case. ♦ Preţurile pornesc de la 5.000 de euro şi pot ajunge la 140.000 de euro.

Meşterul Bun, o afacere de familie care se ocupă cu renovări de case, apartamente şi clădiri de birouri, a depăşit anul acesta pragul de 100 de clienţi. Alexandra Apostol, managing partner în cadrul Meşterul Bun, susţine că pandemia a acţionat în favoarea businessului şi că din ce în ce mai mulţi oameni tind să apeleze la serviciile unor designeri de interior atunci când îşi renovează locuinţele.

Anul acesta, potrivit Alexandrei Apostol, businessul aşteaptă afaceri de circa 2,5 mil. lei.

„Cele mai solicitate servicii sunt renovările complete, de la A la Z, dar sunt şi clienţi care solicită renovarea unei băi, a unui balcon, a unei bucătării, izolare fonică sau igienizări. În 2021 am depăşit 100 de clienţi. Tendinţa este ca oamenii să apeleze din ce în ce mai des la serviciile unor designeri de interior atunci când îşi renovează casele. Acest an a avut o creştere surprinzătoare, pandemia cu siguranţă ne-a ajutat. În 2020 am avut o cifră de afaceri de 1,5 mil. lei, iar anul acesta estimăm că vom ajunge la 2,5 mil. lei”, a declarat pentru ZF Alexandra Apostol, managing partner în cadrul businessului Meşterul Bun.

Investiţia de pornire pentru această afacere a fost de ordinul zecilor de mii de euro, afirmă aceasta, iar pe parcurs ea s-a suplimentat constant.

În prezent, businessul îşi desfăşoară activitatea doar în Bucureşti şi Ilfov. În prima parte a acestui an, susţine Alexandra Apostol, cele mai multe solicitări pentru servicii de renovare au venit din zona apartamentelor, iar spre sfârşitul anului, din zona renovărilor de case.

Aceasta mai spune că numărul de lucrări diferă de la o lună la alta. „Au fost luni în care am depăşit zece lucrări efectuate în acelaşi timp, dar au fost şi luni în care am avut doar şase sau şapte lucrări.”

Finalizarea unei lucrări poate dura, în funcţie de tipul şi de complexitatea ei, de la câteva zile – în cazul unui balcon –, până la patru luni, în cazul unei renovări complete pentru un apartament cu patru camere.

Majoritatea clienţilor, după cum afirmă Alexandra Apostol, propun proiecte de design interior, însă există şi o categorie de clienţi care se consultă cu echipa Meşterul Bun pentru toate detaliile de design.

În prezent, echipa Meşterul Bun este formată atât din angajaţi, care fac parte din business de la început, cât şi din colaboratori care se ocupă de partea de recondiţionare a parchetului, vopseluri decorative, tâmplărie sau alpinism pentru lucrul la înălţime. Ea precizează că a fost nevoie de suplimentarea forţei de muncă, întrucât sunt mai multe lucrări care au loc în acelaşi timp.

Pe lângă partea de renovări, echipa Meşterul Bun se ocupă şi de construirea de case, după modelul propus de client.

Costul unei lucrări variază în funcţie de complexitate, dimensiune şi materialele folosite, astfel că preţurile pornesc de la 5.000 de euro, spre exemplu, pentru renovarea unei băi şi pot ajunge până la 140.000 de euro, în cazul construcţiilor de la zero.

Printre planurile pentru anul următor ale businessului, anunţă Alexandra Apostol, se numără dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale şi lansarea unui magazin online.

„În magazinul online, pe care îl vom deschide la începutul anului viitor, clienţii vor găsi aproape tot ce au nevoie pentru noile locuinţe, de la veselă de bucătărie şi obiecte de decoraţiuni, până la mobilă”, a adăugat ea.

Meşterul Bun a funcţionat, din 2017 şi până anul acesta, sub firma Wise Advisors Group, înfiinţată în urmă cu aproape treizeci de ani, firmă care are drept principal domeniu de activitate consultanţa pentru managementul afacerilor. Aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 2,9 mil. lei anul trecut, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe, 1,5 mil. lei reprezentând activitatea businessului de renovări.

Din 2021, Meşterul Bun îşi desfăşoară activitatea sub firma Wise Invest Team, specializată strict pe zona de construcţii şi amenajări interioare. Ambele societăţi sunt controlate de Bogdan Cristian Georgescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO