Business Construct

Metrorex vrea trenuri de 440 de milioane de euro pentru linia Drumul Taberei-Pantelimon

Metrorex vrea trenuri de 440 de milioane de euro pentru...

Autor: Radu Bostan

27.06.2014, 00:04 602

Compania de metrou din Bucureşti vrea să plătească până la 440 milioane de euro (TVA inclusă) pe 51 de trenuri care să circule pe viitoarea magistrală 5, între Drumul Taberei şi Pantelimon, arată un anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Metrorex va cumpăra astfel, prin licitaţie, între 258 şi 306 vagoane, operatorul metroului urmărind să încheie un acord-cadru pe şapte ani cu un singur furnizor, care va livra trenurile etapizat, pe măsură ce se construieşte linia. Contractul pentru prima tranşă de 13 trenuri va fi finalizat la sfârşitul anului 2016, atunci când se preconizează să fie gata şi primul segment din noua magistrală. Alte 13 trenuri ar urma să intre pe şine la finele anului 2018, iar restul de 25 de trenuri la sfârşitul anului 2020, potrivit caietului de sarcini.

Achiziţia va fi finanţată printr-un credit extern contractat de la Banca Europeană de Investiţii şi garantat de stat. Preţul vagoanelor va avea o pondere de 60% la evaluarea ofertei, celelalte criterii fiind performanţele tehnice (15%), termenele de livrare (12%), condiţiile şi costurile de mentenanţă (3%, respectiv 5%) şi termenele de garanţie (5%). Termenul li­mită pentru depunerea ofertelor este 18 august.

Metrorex şi-a bugetat pentru acest an venituri de 604 milioane de lei şi cheltuieli de 670 milioane de lei. Compania va primi de la bugetul de stat fonduri de 614 milioane de lei pentru extinderea reţelei de metrou după ce anul trecut a primit 496 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO