Business Construct

Metroul din Drumul Taberei are constructor

Metroul din Drumul Taberei are constructor
27.03.2011, 23:35 221

Lucrările de construcţie a tronsonului de metrou RâulDoamnei-Eroilor, ce face parte din magistrala 5 Drumul Taberei -Pantelimon ar trebui să înceapă în prima parte a lunii mai, urmândca în 2014 să fie finalizate.

Metrorex a semnat contractul cu firmele care vor construi acesttronson, Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), Delta ACM 93(România) şi AB Construct (România), valoarea lucrărilorridicându-se la 215 milioane de euro fără TVA, adică un cost decira 34,6 milioane de euro pe kilometru.

Delta ACM 93 este una din firmele despre care presa a scris că estefavorită a PDL, partidul de la guvernare. Delta ACM 93 a câştigatîn perioada 2007-2009 aproape 30% din contractele Primărieisectorului 3, unde este primar vicepre­şedintele PDL, LiviuNegoiţă.

"Mai durează 50 de zile până la începerea propriu-zisă a lucrărilorpentru că există diverse lucrări pregătitoare, se depun scrisori degaranţie de bună execuţie", a declarat Gheorghe Udrişte, directorulgeneral al Metrorex.

Noul tronson va deservi 200.000 de bucureşteni şi va avea o lungimede 6,22 km, urmând să cuprindă nouă staţii (Râul Doamnei, Brâncuşi,Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit,Orizont, Academia Militară, Eroilor - n.red.), a declarat AncaBoagiu, ministrul transporturilor.

Finanţarea necesară pentru investiţia în tronsonul Râul Doamnei -Eroilor va fi asigurată în proporţie de 50% de la bugetul de stat,restul fiind credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Boagiu a mai spus că există planuri de investiţii în reţeaua demetrou şi pentru următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene(2014-2020). Proiectele avute în vedere sunt magistrala 5, DrumulTaberei - Pantelimon, magistrala 6, Piaţa Victoriei - Otopeni,precum şi achiziţia de 37 de trenuri noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO