Business Construct

Mihaela Ispas, counsel Filip & Company: Există interes din partea investitorilor străini pentru România, mai ales în aşteptarea aderării la Schengen şi a utilizării resurselor naturale de care dispune

Mihaela Ispas, counsel Filip & Company: Există interes...

Autor: Roxana Rosu

29.09.2022, 14:03 159

Există interes din partea investitorilor străini pentru România, mai ales în aşteptarea aderării la Schengen şi a utilizării resurselor naturale de car dispune, a declarat Mihaela Ispas, counsel Filip & Company in cadrul ZF Birouri si Rezidential 2022.

”2023 poate fi un an interesant pentru ţările din regiune, care au stabilitate. Investitorii se uită la asseturi protejate de inflaţie, la investiţii pe termen lung. România are cu ce atrage atenţia, mai ales dacă va exploata resursele energetice, ceea ce va genera atenţie sporită. Există şi investitori mai mici, locali, care au strâns fonduri în pandemie şi vor să dezvolte proiecte”

Ce a mai declarat Mihaela Ispas:

Există o sofisticare a clienţilor, au trecut deja prin alte negocieri. Au devenit mai importante clauzele de forţă majoră, care înainte de pandemie erau de obicei trecute cu vederea, da am învăţat să fim atenţi la ele în contracte.

Relaţia cu autorităţile este plină de provocări. La fiecare nou proiect sunt discuţii preliminare intre dezvoltator şi primării pentru a înţelege ce autorizări se cer. Soluţia este dialogul. Nimeni nu vrea să ajungem la conflicte juridice, la instanţă.

Noi susţinem clienţii pentru a exista această comunicare şi autorităţile să înţeleagă ce vrea dezvoltatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO