Business Construct

Mihaela Pană, Partner Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox: Vor fi proiecte interesante, cu facilităţi pe care până în prezent nu le-am întâlnit. Cred într-o creştere ponderată a preţurilor

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020

Mihaela Pană, Partner Residential Agency, Cushman &...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.09.2020, 10:47 173

Mihaela Pană, Partner Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox, consideră că pandemia de COVID-19 nu va influenţa negativ preţurile pe piaţa imobiliară, iar în perioada următoare, dezvoltatorii imobiliari vor pune pe piaţă proiecte ce vor include facilităţi noi.

„Există un echilibru între ce se oferă şi ce se cere în prezent, iar contextul nu va ajusta preţurile. Cred chiar că va fi un trend crescător, vor fi proiecte interesante, cu facilităţi noi. Chiar dacă proiectele rezidenţiale de lux sunt cu un număr mai mci de apartamente – 20-30 unităţi – acestea vor avea integrate şi facilităţi pe care până în prezent nu le-am întâlnit. Cred într-o creştere ponderată a preţurilor”, a spus Mihaela Pană în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2020.

 
 

Alte declaraţii

Clienţii din categoria de lux nu au un comportament diferit. Am sesizat că această perioadă i-a determinat să îşi schimbe atitutdinea, iar cumpărătorii care deţin/locuiesc în apartamente sau case mari, au decis să şi cumpere case individuale, pentru a-şi creşte confortul. Mulţi dintre ei au deja în proprietate o casă, în diverse locaţii în apropierea Bucureştiului, pe care o foloseau puţin înainte de pandemie, dar acum au petrecut mai mult timp în acestea.

Sunt şi cumpărători care au simţit nevoia să mărească spaţiul şi chiar dacă dispuneau de un apartament generos au căutat apartamente care ofereau un birou de sine stătător sau au căutat să achiziţioneze proprietăţi cu terase mai mari sau curte, apartamente la parter care să ofere curţi. Sunt astfel de solicitări.

Nu s-au schumbat trendurile, locaţia rămâne cel mai important factor în decizia de achiziţie, dar est dublată de aceste beneficii. Dar aceste beneficii se văd în preţ, spre exemplu, 5.000-6.000 – 7.000 euro pe metru pătrat.

Zona Jandarmeriei are potenţial bun pt astfel de proprietăţi. Sunt dezvoltatori care s-au orientat spre astfel de proiecte, sunt inclusiv proprietari care au achiziţionat teren în astfel de zone de pe lângă Bucureşti, pentru a-şi construi proprietăţi.

Se observă un trend crescător al cumpărătorilor de a achizţiona o casă mai mică în apropierea Bucureştiului. Astăzi, confortul se pare că poate dicta mai mult decât zona, dar nu vorbim de zone consacrate. Deoarece este greu de anticipat cum şi când se va termina această criză medicală. Nu ştim când ne vom întoarce la muncă şi în ce condiţii. Nu cred că lucrurile vror reveni la realitatea cu care eram obişnuiţi.

Să ai acasă copii care fac şcoală online este complicat, acest factor a modificat puţin şi structura casei în care astăzi ne petrecem tot mai mult timp şi încercăm să creăm spaţii să ne simţim bine şi să optimizăm spaţiul.

Nu cred că este o pandemie care va trece, durează de câteva luni şi va mai dura o perioadă pe care nu o putem anticipa şi cu siguranţă suntem maik atenţi în achiziţia unei proprietăţi.

Principalele criterii sunt locaţia şi facilităţile oferite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO