Business Construct

Mihai Rohan, CIROM: Estimăm pentru 2019 un consum de ciment similar cu cel din 2018 sau o foarte uşoară creştere

INTERVIU

Mihai Rohan, CIROM: Estimăm pentru 2019 un consum de ciment similar cu cel din 2018 sau o foarte uşoară creştere

Mihai Rohan, preşedintele patronatului din industria cimentului CIROM Mediul de afaceri în general şi, implicit, industria cimentului se confruntă cu lipsa de predictibilitate, frecventa schimbare a legislaţiei, mai ales în domeniul fiscal, absenţa transparenţei în luarea deciziei şi a consultării partenerilor sociali. De asemenea, lipsa de personal calificat în construcţii este de natură să se acutizeze în anii care urmează şi, de aceea, trebuie regândită formarea de personal pentru a putea face faţă aceste provocări de ordin general

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.04.2019, 00:08 347

♦ Consumul de ciment a fost anul trecut de 8,9 mil. tone ♦ Industria cimentului numără aproximativ 2.600 de angajaţi în şapte fabrici cu o capacitate totală de producţie de peste 12 mil. tone pe an.

Fiecare român are alocată o medie de 460-470 de kilograme de ciment anual, potrivit calculelor pe baza datelor de pe piaţa de profil, o valoare care poziţio­nează România departe de ţările dezvoltate ale Uniunii Europene.

„Piaţa cimentului s-a situat în 2018 pe un trend uşor în creştere, cu un plus de 5,5% faţă de anul anterior, ajungând la circa 8,9 mili­oane de tone, adică un consum de circa 460-470 de kilograme per locuitor. Este un consum mediu în UE, dar insuficient pentru recuperarea marilor decalaje la infrastructură şi locuinţe faţă de Europa dezvoltată”, este de părere Mihai Rohan, preşedintele patro­natului din industria cimentului CIROM.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comedymall Delir cu Dănuţa
AFACERI DE LA ZERO