Business Construct

Mihai Rohan, preşedintele patronatului din ciment: Anul 2020 a fost nesperat de bun până acum pentru construcţii

Mihai Rohan, preşedintele patronatului din ciment: Anul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.10.2020, 00:07 1151

Construcţiile au trecut printr-o perioadă neaşteptat de favorabilă de la începutul anului până acum, spune Mihai Rohan, preşedintele patronatului din industria cimentului CIROM, ceea ce a impulsionat şi dezvoltarea acestei pieţe.

„Anul 2020 a fost un an nesperat de bun până acum. Iarna uşoară a permis ca activitatea în construcţii să se desfăşoare în ritm alert chiar în primul trimestru. Am avut emoţii cu pandemia, dar specificul muncii în construcţii, unde nu sunt mulţi muncitori care lucrează foarte apropiaţi sau în spaţii închise, a permis continuarea lucrărilor cu măsurile de siguranţă specifice. Procesul tehnologic în industria cimentului este automatizat, în aşa fel încât sunt puţini oameni pe flux“, spune Mihai Rohan.

Vremea deosebit de bună a permis lucrărilor de construcţii să se desfăşoare bine, iar dacă nu va veni o iarnă timpurie, semestrul al doilea ar trebui să continue acest trend.

Ţinând cont de evoluţia din primul semestru şi luând în considerare că, de obicei, semestrul al doilea vine cu rezultate cu circa 5-10% mai mari, Mihai Rohan estimează că piaţa totală a cimentului ar ajunge la 650-700 de milioane de euro la nivelul întregului an. Ultimele date de la Institutul Naţional de Statistică arată o creştere a livrărilor pe piaţa internă de circa 12%, concomitent cu creşterea importului cu 77%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO