Business Construct

Miliardarul care deţine Franke a investit 16 mil. euro în câmpurile din Timiş în aşteptarea investitorilor în fabrici

Michael Soormann, membru al consiliului de administraţie al Franke

Michael Soormann, membru al consiliului de administraţie al Franke

Autor: Cristi Moga

04.02.2015, 15:18 1187

Investiţiile au fost realizate prin intermediul Artemis Group, divizia imobiliară a Franke, afacere cu vânzări anuale de peste 2 miliarde de franci elveţieni şi 9.000 de angajaţi.

Miliardarul elveţian Michael Pieper, proprietar al pro­ducă­torului de aparatură pentru bucătării, a investit în ultimii şapte ani aproxi­mativ 16 milioane de euro în terenuri de la marginea Timişoarei pe care vrea să atragă investitori în hale logistice sau industriale, pe fondul îmbunătăţirii infrastructurii din zonă şi al costurilor mai scăzute cu forţa de muncă.

 „Am făcut prima achiziţie în 2008, iar ultimul teren a fost cumpărat la finalul anului 2013. Am făcut conversia terenurilor agricole în loturi industriale, iar la proiectul de 10,5 hectare din Sânandrei am finalizat infrastructura la sfârşitul anului trecut şi avem discuţii cu investitori pentru vânzarea sau închirierea terenurilor. Până la finalul lunii februarie cred că vom semna primele tranzacţii“, a declarat pentru ZF Michael Soormann, preşedinte al Artemis Asset Management Group.

Elveţienii au în România un singur angajat, iar Soormann vine la nivel local o dată pe lună pentru a lua contact cu potenţialii investitori, în special din industria de automotive, dar şi producători de mobi­lier sau echipamente agricole interesaţi de construirea unor noi fabrici. Per total, elveţienii gestionează un portofoliu de 128 de hectare situate pe raza localităţilor din nordul Timişoarei, în apropierea autostrăzii spre Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO