Business Construct

Ministerul Apărării vrea să renoveze clădirile Institutului Cantacuzino cu peste 500.000 de lei

Mihai Fifor, ministrul apărării

Mihai Fifor, ministrul apărării

Autor: Mediafax

09.10.2018, 00:00 199

Cladirile Institutului Cantacuzino vor intra în renovare, potrivit unui anunţ de participare la licitaţie, publicat ieri de instituţie, în SICAP. La începutul acestui an, Institutul a fost trecut în subordinea Ministerului Apărării. Potrivit anunţului din SICAP, valoarea investiţiei pentru repararea mai multor clădiri ale Institutului Cantacuzino este de peste 500.000 de lei, fără TVA, iar ofertele se pot depune până pe data de 25 octombrie.

La începutul acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG nr. 66/2017, care prevede trecerea Institutului Cantacuzino din subordinea Ministerului Sănătăţii în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Institutul Cantacuzino are statut de unitate militară şi este condus de un director general, cadru militar activ, numit de ministrul apărării naţionale, cu avizul autorităţii de stat pentru cercetare-dezvoltare şi conform reglementărilor interne ale Ministerului Apărării Naţionale, potrivit textului legislativ. Recent, ministrul apărării, Mihai Fifor, declara că ministerul este în discuţii avansate cu mai multe companii din domeniul farmaceutic pentru producţia de vaccinuri la Cantacuzino.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO