Business Construct

Ministerul Justiţiei: Studiul de fezabilitate pentru Cartierul Justiţiei se va elabora până în decembrie 2022

Ministerul Justiţiei: Studiul de fezabilitate pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.01.2022, 00:07 1255

Proiectul Cartierului pentru Justiţie, care ar urma să se dezvolte pe terenul Esplanada din centrul Bucu­reştiului, va avea un studiu de fezabilitate până la finalul acestui an.

„Valoarea totală a lucrărilor de construcţii pentru rea­lizarea Cartierului pentru Justiţie va fi stabilită odată cu finalizarea studiului de fezabilitate (...). Conform calen­darului actual de proiect, studiul de fezabilitate se va elabora până în luna decembrie 2022 şi va intra ulte­rior în circuitul guvernamental de avizare“, spun repre­zen­tanţii Direcţiei de Implementare a Proiectelor Finan­ţate din Împrumuturi Externe, din cadrul Ministerului Justiţiei, într-un răspuns la o solicitare a ZF.

Tot prin studiul de fezabilitate va fi stabilit şi ter­menul de execuţie a lucrărilor de construcţii.

„Procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare până la faza studiu de fezabilitate a fost derulată în anul 2020 (...) şi a fost finalizată în luna aprilie 2021 prin înche­ie­rea contractului (...) între Ministerul Justiţiei şi con­sor­ţiul internaţional: Viguier France; Tractebel Engineering SA România; Tractebel Engineering SA Belgium; Tractebel Engineering SA France.“

Tractebel este un grup cu origini în Belgia care furnizează servicii de consultanţă şi inginerie, cu afaceri de circa 600 de milioane de euro în 2020. La rândul său, Viguier este o companie de arhitectură şi design cu sediul la Paris, care proiectează lucrări în diferite domenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO