Business Construct

Ministerul Justiţiei vine cu un termen pentru Cartierul de Justiţie de pe Esplanada: „Va fi implementat în următorii 7 ani“

Ministerul Justiţiei vine cu un termen pentru Cartierul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.12.2021, 00:07 3328

Ministerul Justiţiei avansează cu proiectul Cartierul de Justiţie, care ar urma să reunească instituţiile de profil pe o parte din terenul Esplanada, din centrul Bucureştiului. Un anunţ apărut în zona în care se află terenul, pe Bulevardul Unirii, vorbeşte despre implementarea proiectului în următorii şapte ani.

„Proiectul va fi implementat în următorii şapte ani şi va presupune achiziţia de terenuri din zona dedicată, conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local şi a Planului de Măsuri de Relocare elaborat pentru proiect“, se arată în documentul lipit pe stâlpii şi copacii din preajma terenului, document intitulat „Anunţ privind data limită pentru proiectul Cartierul pentru Justiţie“.

Într-o imagine este indicată şi partea de teren pe care ar urma să se ridice Cartierul de Justiţie, adică cea dinspre Biblioteca Naţională. Proiectarea şi construcţia efectivă a clădirilor care ar urma să facă parte din Cartie­rul Justiţiei necesită un împrumut total de 220 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO