Business Construct

Ministrul Transporturilor anunţă câştigătorul licitaţiei pentru construcţia noului terminal pentru pasageri la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara

Ministrul Transporturilor anunţă câştigătorul...

Autor: Mediafax

25.03.2022, 16:50 91

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că vineri a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia noului terminal de plecări curse externe de la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara.

Conform ministrului Transporturilor, după semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până în 31 decembrie 2023.

Contractul, în valoare de 88,99 de milioane de lei, este finanţat din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi 6 porţi de scanare automată a documentelor.

Construcţia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din luna iulie 2021, susţine Sorin Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO