Business Construct

Mobexpert vinde către CTP, cel mai mare dezvoltator logistic, depozitele şi spaţiile de producţie deţinute la Tg. Mureş, dar rămâne chiriaş în ele. ”Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacităţile de producţie şi de retail. Dorim ca minim 50% să fie surse proprii”

Mobexpert vinde către CTP, cel mai mare dezvoltator...

Autor: Roxana Rosu

13.01.2022, 12:07 2909

CTP, cel mai mare dezvoltator şi proprietar de centre industriale şi logistice de pe piaţa locală, care deţine circa 2 milioane mp de spaţii industriale, a cumpărat spaţiile de producţie şi depozitare construite de Mobexpert în cadrul Parcului Industrial Mureş, dar retailerul de mobilă va rămâne chiriaş în aceste suprafeţe.

“Grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacităţile de producţie şi cele de retail. Din prudenţă, dorim ca minim 50% din această investiţie să fie facută din surse proprii, pentru a nu creşte exagerat expunerea bancară, într-o perioadă în care dobânzile au tendinţe clare de creştere. Afacerea cu CTP este, credem noi, benefică pentru ambele părţi. Noi păstrăm folosinţa spaţiilor în baza unor contracte avantajoase din punct de vedere al chiriei. CTP îşi dezvoltă obiectul lui principal de activitate şi are în grupul Mobexpert un client pe termen lung”, a declarat Dan Şucu, preşedintele şi proprietarul reţelei de magazine cu mobilă şi decoraţiuni Mobexpert.

Prin această nouă achiziţie, CTP intră pe piaţa din Târgu Mureş şi extinde parteneriatul cu Mobexpert la aproximativ 100.000 mp de spaţii industriale şi logistice.

“Deschidem o nouă piaţă pentru CTP în oraşul Târgu Mureş, un centru regional cu impact în mediile economic şi cultural din România. La rândul nostru, ne propunem să avem un impact în comunitatea din zonă şi să devenim un partener de încredere pentru companiile de aici, aşa cum suntem şi pentru grupul Mobexpert. Este impresionantă dezvoltarea Mobexpert şi ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru în Târgu Mureş şi în Bucureşti”, a declarat Ana Dumitrache, country head, CTP România.

Grupul  Mobexpert a închiriat o suprafaţă de peste 25.000 mp de spaţii de depozitare şi de birouri în Bucureşti, în proiectul CTPark Bucharest Norh, din zona Afumaţi. În total, în Bucureşti şi în Târgu Mureş, Mobexpert va ajunge să ocupe astfel o suprafaţă de aproximativ 100.000 mp de spaţii industriale şi logistice în parcurile CTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO