Business Construct

Mondial Lugoj, afaceri de 17 mil. euro in primul semestru

Mondial Lugoj, afaceri de 17 mil. euro in primul semestru
26.07.2007, 16:52 274

Producatorul de obiecte sanitare Mondial Lugoj, parte a grupului german Villeroy& Boch, a realizat in primele sase luni ale acestui an vanzari de 17,2 milioane de euro, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara a anului trecut.
Cresterea se datoreaza dezvoltarii segmentului de wellness, centre sportive si de intretinere, care anul acesta a inregistrat rezultate foarte bune, in special pe segmentul de lux, potrivit reprezentantilor companiei.
Aproximativ 88% din totalul vanzarilor realizate in primul semestru reprezinta obiectele sanitare, produsele de pe segmentul wellness ocupa o pondere de 10%, diferenta fiind reprezentata de armaturi si mobilier de baie.
Compania a bugetat pentru acest an investitii de 1,3 milioane euro, pentru modernizarea productiei si promovare.
Firma estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 33,4 milioane de euro si un profit de 2,3 milioane de euro. Anul trecut, Mondial a inregistrat o cifra de afaceri de 32,4 milioane euro, in crestere cu 25% fata de 2005, si un profit de 4,5 milioane euro.
Mondial detine o fabrica la Lugoj , unde produce obiecte sanitare, armaturi, cazi de baie si cabine de dus. Firma face parte din grupul german Villeroy& Boch, care controleaza 99,5% din capital. Compania are o capacitate de productie de 1,25 milioane obiecte sanitare pe an,
din care 60% pentru export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO