• Leu / EUR4.9090
  • Leu / GBP5.8036
  • Leu / USD4.7494
Business Construct

Municipiul Galaţi ţine cu mediul: Spitalul Judeţean din Galaţi a atras o investiţie de peste 8 milioane de euro, ce constă în modernizarea unitaţii medicale cu sisteme de producere a energiei din surse regenerabile

Municipiul Galaţi ţine cu mediul: Spitalul Judeţean din Galaţi a atras o investiţie de peste 8 milioane de euro, ce constă în modernizarea unitaţii medicale cu sisteme de producere a energiei din surse regenerabile

Autor: Mediafax

08.12.2020, 17:50 125

Spitalul Judeţean din Galaţi va fi prietenos cu mediul în urma unei investiţii de peste opt milioane de euro. Lucrările care se desfăşoară în etape vor transforma în totalitatea principala unitate medicală. Printre altele, spitalul va avea sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Spitalul Judeţean din Galaţi va fi complet modernizat în urma unei investiţii de peste opt milioane de euro a Consiliului Judeţean cu fonduri europene.

Conform proiectului, pentru prima dată de la înfiinţarea spitalului, vor fi înlocuite şi modernizate conductele, instalaţiile pentru transportul fluidelor, ţevile de apă şi de căldură şi ferestrele. De asemenea, vor fi schimbate toate cele 12 lifturi şi vor fi montate sisteme noi de climatizare.

Sălile de operaţii vor fi dotate cu echipamente moderne de tratare a aerului, iar spitalul va avea sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Pentru a reduce efectele asupra mediului, echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite, iar la exterior, clădirea spitalului va fi acoperită cu plăci compozit. O parte dintre lucrări sunt avansate

„Pe lângă faptul că oferă o imagine nouă clădirilor spitalului, noua faţadă are rolul de a eficientiza consumul de energie. Se folosesc materiale izolatoare şi sisteme care să permită circulaţia aerului doar din interior în exterior. Apoi, se utilizează plăci compozit, care permit un transfer eficient de energie şi sunt foarte rezistente. Aproximativ 40% din faţada spitalului a fost deja schimbată, inclusiv la o parte din Ambulatoriul de Specialitate. În plus, am finalizat şi izolaţia acoperişului, acolo unde s-au folosit trei tipuri de materiale izolatoare şi două tipuri de membrane. Ambele lucrări sunt realizate cu bani europeni”, a anunţat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Toate modernizările de la Spitalul Judeţean din Galaţi vor costa peste 41 de milioane de lei şi vor fi gata la finalul anului viitor.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9090
Diferență: -0,0855
Ieri: 4.9132
Azi: 4.7494
Diferență: -1,1098
Ieri: 4.8027
Azi: 5.8036
Diferență: -0,0809
Ieri: 5.8083
Azi: 5.0470
Diferență: -0,2096
Ieri: 5.0576