Business Construct

Municipiul Târgovişte a accesat fonduri europene de peste 18 mil. lei pentru modernizarea iluminatului public

Municipiul Târgovişte a accesat fonduri europene de...

Autor: Laurentiu Cotu

19.02.2020, 17:00 295

Primăria Târgovişte a câştigat un proiect european de aproximativ 22 mil. lei, din care peste 18 mil. lei reprezintă contribuţia din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru  eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiu. Astfel, sursele de energie regenerabilă ce vor fi utilizate şi corpurile performante de iluminat a căror intensitate luminoasă va fi reglată prin intermediul unui sistem automat, vor diminua cheltuielile reale de funcţionare a sistemului de iluminat public, precum şi emisiile de gaze cu efect de seră, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. 

Finanţarea a fost atrasă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 3 - ’’Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon’’, Prioritatea de investiţii 3.1 – ’’Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor’’, Operaţiunea C - Iluminat public.

În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.178 de proiecte prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 8 miliarde de lei. La nivelul judeţului Dâmboviţa, solicitanţii de fonduri Regio au depus 218 de aplicaţii, având o valoare solicitată de peste 1,6 miliarde de lei. Dintre acestea, cele 14 cereri de finanţare înregistrate la nivelul Axei prioritare 3 au o valoare la solicitare de peste 160 de milioane de lei.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO