Business Construct

NEPI a bifat venituri de 15,5 mil. €, plus 57%

NEPI a bifat venituri de 15,5 mil. €, plus 57%

Autor: Cristi Moga

16.05.2014, 00:05 182
Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai activ jucător din piaţa imobiliară locală în ultimii cinci ani, a realizat în primul trimestru al acestui an venituri nete din chirii de 15,5 milioane de euro, în creştere cu 57% faţă de perioada similară a anului precedent, în condiţiile în care valoarea activelor a crescut de la 658 mil. euro la 1,1 miliarde de euro în acelaşi interval (avans de 67%).
 
Creşterea de venituri a venit pe fondul intrării în portofoliu pe parcursul ultimului an a patru centre comerciale în urma achiziţiei proiectelor City Park Constanţa, Deva Shopping Center şi Severin Shopping Center şi al finalizării mallului Shopping City Galaţi, dezvoltat de la zero.
 
Din activele de 1,1 miliarde de euro, proprietăţile generatoare de venituri au o valoare de 760 de milioane de euro, astfel că randamentul mediu al portofoliului NEPI poate fi estimat la circa 8% în euro pe an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO