Business Construct

NEPI Rockcastle reia investiţiile pe măsură ce încasările mallurilor se apropie de cele din 2019

Alex Morar, CEO al NEPI-Rockcastle

Alex Morar, CEO al NEPI-Rockcastle

Autor: Bogdan Alecu

20.08.2021, 00:07 1448

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din zona Europei Centrale şi de Est, a reluat ope­raţiunile de extindere pe piaţa locală, atât în Bucureşti, unde a fost deja amenajat şantierul de la mallul Promenada din zona Floreasca, cât şi din Craiova.

„Am demarat deja săpăturile la Promenada în Floreasca şi am organizat şantierul. De asemenea am reluat şi proiectul din Craiova. Pentru ambele locaţii sunt discuţii avansate cu posibili chiriaşi“, a spus Alex Morar, CEO al NEPI-Rockcastle.

Alex Morar deţine de şase ani funcţia de CEO, întâi pentru NEPI din 2015 după care pentru NEPI-Rockcastle. El a anunţat recent că va părăsi compania în următoarele şase luni.

„Tot mai mulţi oameni au revenit la un mod normal de viaţă, iar în primul semestru din 2021 veniturile s-au apropiat de cele din 2019. A existat o scădere, da, dar a venit pe fondul vânzării portofoliului de birouri“, a spus Alex Morar.

Acum restricţiile s-au ridicat în mai, iar pentru cinema în iunie astfel încât operăm la nivelul întregii suprafeţe închiriabile însă cu anumite restricţii pe partea de entertainment“, a mai spus el. Anul trecut compania a vândut portofoliul de birouri către AFI Europe pentru mai bine de 300 mil. euro.

În prima jumătate a anului NEPI Rockcastle a investit deja 25 mil. euro în noi dezvoltări iar progrese semnificative au fost realizate pentru autorizarea şi demararea lucrărilor de dinainte de construcţie pentru extinderea Promenada Mall Bucureşti şi Promenada Craiova, potrivit raportului companiei. De asemenea, compania a obţinut autorizaţia pentru construcţie şi a demarat proiectul rezidenţial de lângă Vulcan Value Centre din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO