Business Construct

Noua criză îşi arată colţii: Centrul Bucureştiului, de închiriat sau de vânzare. Ce mai poţi face în inima Capitalei, într-o vreme în care pandemia a pustiit cele mai populate zone ale oraşului?

REPORTAJ

Noua criză îşi arată colţii: Centrul Bucureştiului,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.11.2020, 00:08 2517

„Zona Unirii rămâne o arie cu un mix extrem de pestriţ de tipuri de clădiri, segmente întregi având nevoie de redezvoltare şi renovare, atât pentru a creşte atractivitatea, cât şi pentru a crea un sentiment de siguranţă”.

Duminică după-amiază, nu departe de kilo­metrul zero al Bucu­reştiului. La început de noiembrie, frigul nu a intrat cu totul în oase, dar câţiva amatori de viaţă socială dârdâie puţin la mesele de pe terasa hotelului Horoscop, din Piaţa Unirii. E singura opţiune de a bea sau a mânca ceva într-un an dat de-a dreptul peste cap. Deasupra lor, atârnă un afiş: De vânzare.

Anunţul nu e nou, dar pustiul din jurul lui este. La fel şi imaginea un pic apocaliptică a tuturor celor care poartă mască. La numărul de telefon afişat, persoana de contact nu vrea să ofere detalii despre intenţia de vânzare sau despre eventuali potenţiali cumpărători. Acelaşi număr de telefon stă şi în dreptul anunţului de închiriere de pe geamul cafenelei aflate la parterul aceluiaşi hotel.

Horoscop este un reper pentru cei care îşi dau întâlnire în zonă, unul la fel de popular precum H&M-ul de la parterul magazinului Unirii, aflat peste drum. Clasificat la trei stele, Hotel Horoscop are o capacitate de 15 ca­mere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO