Numărătoarea inversă. Dezvoltatorii imobiliari, obligaţi ca din martie 2020 să reducă impactul clădirilor asupra mediului

12 oct 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Proprietarii de clădiri şi dezvoltatorii imobiliari vor fi obligaţi, începând din 10 martie 2020, să se asigure că imobilele vor avea un impact cât mai scăzut asupra mediului şi a consumului de energie, în condiţiile în care autorităţile europene au impus mai multe reguli în acest sens, prin Directiva 2018/844/UE. Aceasta presupune reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în statele membre ale Uniunii Europene.

„Odată ce aceste modificări vor deveni lege, construirea unor clădiri nu se va mai putea realiza decât cu respectarea acestor norme. Investiţiile vor trebui implementate astfel încât consumul energetic al clădirii pe care o deţine proprietarul să fie cât mai redus şi cu un impact cât mai limitat asupra mediului”, spune avocatul Daniel Moreanu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

 
Cuvinte cheie:
cladiri
, dezvoltatori
, imobiliare
, reducere
, impact
, mediu
, obligare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide