Business Construct

Numărătoarea inversă. Dezvoltatorii imobiliari, obligaţi ca din martie 2020 să reducă impactul clădirilor asupra mediului

The Bridge

Printre proiectele imobiliare din România care au primit recent certificări LEED sau BREEAM se numără The Bridge, Globalworth Tower din Pipera, The Mark, dar şi unele proiecte din provincie.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.10.2018, 00:05 2184

Proprietarii de clădiri şi dezvoltatorii imobiliari vor fi obligaţi, începând din 10 martie 2020, să se asigure că imobilele vor avea un impact cât mai scăzut asupra mediului şi a consumului de energie, în condiţiile în care autorităţile europene au impus mai multe reguli în acest sens, prin Directiva 2018/844/UE. Aceasta presupune reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în statele membre ale Uniunii Europene.

„Odată ce aceste modificări vor deveni lege, construirea unor clădiri nu se va mai putea realiza decât cu respectarea acestor norme. Investiţiile vor trebui implementate astfel încât consumul energetic al clădirii pe care o deţine proprietarul să fie cât mai redus şi cu un impact cât mai limitat asupra mediului”, spune avocatul Daniel Moreanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO