Business Construct

O comună din Iaşi va beneficia de un parc agro-industrial în urma unei investiţii de 4,3 mil. euro

O comună din Iaşi va beneficia de un parc...

Autor: Florin Gheţău

10.09.2014, 19:01 840

Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi şi reprezentanţii firmei Conest, care a câştigat licitaţia pentru construirea parcului agro-industrial de la Leţcani, au semnat miercuri contractul de execuţie a lucrărilor, investiţia ridicându-se la 4,3 milioane de euro, din care 2,8 milioane de euro reprezintă fonduri europene.

Parcul agro-industrial de la Leţcani va fi construit pe o suprafaţă de două hectare puse la dispoziţie de Consiliul Local Leţcani şi va cuprinde un spaţiu de producţie principal - cu linii de procesare şi zonă de desfacere şi prezentare -, precum şi un centru de suport pentru afaceri.

Beneficiarii proiectului sunt 331 de producători agricoli şi 30 de firme din industria alimentară din judeţul Iaşi, 84 de producători şi firme din raionul Ungheni, 87 de producători din raionul Făleşti, ambele din Republica Moldova, precum şi 788 de producători din regiunea Vinnitsa, Ucraina.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de opt luni.

La semnarea contractului de către şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, şi reprezentanţi ai constructorului au asistat primarul localităţii Leţcani, Stelian Turcu, precum şi preşedinţii raioanelor Ungheni şi Făleşti din Republica Moldova, Iurie Toma şi Valeriu Muduc.

Potrivit şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, parcul agro-industrial de la Leţcani va duce la relansarea agriculturii în judeţul Iaşi.

”Parcul de la Leţcani este doar începutul. În jurul lui vrem să dezvoltăm o infrastructură care să susţină producătorii agricoli din România, Republica Moldova şi Ucraina. Vom obţine astfel o mai bună valorificare a producţiei agricole, creşterea valorii terenului prin investiţii şi dezvoltarea reţelelor de contact între producători, procesatori şi pieţe. Proiectul va genera o creştere economică locală şi locuri de muncă. Producătorii vor putea depozita produsele la Leţcani şi le vor putea vinde iarna şi primăvara în lanţurile marilor magazine, când preţurile vor fi mai bune. Anul viitor, la începutul lunii mai, va avea loc inaugurarea investiţiei”, a declarat Cristian Adomniţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO