Business Construct

O discuţie de 6 mil. euro: S Immo se uită să cumpere un teren deţinut de grupul Rădăcini, pentru a extinde birourile The Mark de lângă Gara de Nord

O discuţie de 6 mil. euro: S Immo se uită să cumpere...

Autor: Bogdan Alecu

09.02.2021, 07:00 491

S Immo, dezvoltatorul austriac care deţine mallul Sun Plaza din Bucureşti, analizează posibilitatea de a cumpăra terenul de lângă biro­urile The Mark din zona Buzeşti din Ca­pi­tală, pentru a ex­tin­de proiectul office, potri­vit datelor din piaţa imobiliară.

„Nu putem confir­ma sau nega aceste dis­cuţii, aşa cum nu co­men­tăm nicio posi­bilă negociere în vederea achi­ziţiei“, au spus reprezentanţii S Immo.

Potrivit aceloraşi sur­se, discuţiile au fost în­cetinite de pandemie, în con­textul în care cererea pentru birouri s-a redus în 2020.

Terenul de circa 6.000 mp este de­ţinut de Grupul Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi şi ar valora circa 6 mil. euro, luând în calcul un preţ de 1.000 de euro/mp.

S Immo AG a cumpărat la finalul anului trecut clădirile Campus 6.2 şi 6.3 din proiectul Campus 6 dez­voltat de Skanska în zona Poli­teh­ni­ca din Capitală în­tr-o tran­zacţie de 97 mil. euro.

Dezvoltatorul aus­triac a finalizat oficial pro­iectul de birouri The Mark de pe str. Bu­zeşti de lângă Piaţa Victoriei în vara anului 2019, proiect în care a investit 45 mil. euro. În prezent clă­di­rea are un grad de ocupare de aproa­pe 100%.

Chi­ria­şii The Mark sunt com­panii precum Infosys, Deloitte, Dentons, WPP, Starbucks, Esky Travel şi restau­rantul The Mark /Rosan Grup.

Proiectul cuprinde două clădiri de birouri şi este proiectat ca un turn de 15 etaje şi o a doua clădire de şase etaje. Suprafaţa închiriabilă este de aproximativ 25.500 mp dispunând de  300  locuri de parcare plus 44 de spaţii suplimentare de parcare în zona exterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO