Business Construct

O firmă din Bucureşti controlată de un antreprenor român vrea să construiască locuinţe eficiente energetic în Austria şi Germania. ”Europa apasă pe pedala reducerii consumului de energie“

O firmă din Bucureşti controlată de un antreprenor...

Autor: Andreea Neferu

27.08.2014, 00:00 779
„Românii au cultura casei mari şi frumoase, nu a casei eficiente. În Occident, o casă are în medie 110-120 de metri pătraţi, la noi are 300 de metri pătraţi.
 
Constructorul bucureştean Delta ACM 93, controlat de omul de afaceri Florea Diaconu, a înfiinţat subsidiare în Austria şi Germania, prin intermediul cărora vrea să intre în domeniul construcţiei de case pasive, cu consum redus de energie.
 
„În ultimul timp, ne-am axat pe piaţa Europei Occidentale. Vrem să facem case pasive cu consum redus de energie şi să le montăm în Germania şi Austria. Am făcut subsidiare în acest sens, dar prospectăm piaţa şi pentru alte lucrări. Nu excludem nici lucrări de infrastructură“, spune Florea Diaconu. El adaugă că în acest moment se află în discuţii cu mai mulţi dezvoltatori de pe cele două pieţe europene pentru construcţia de astfel de case şi că prefabricatele pentru aceste locuinţe vor fi produse în România şi transportate în Germania şi Austria.
 
„Ne-am propus să ne lansăm în domeniul caselor pasive, care au o perspectivă şi în România, având în vedere că Europa apasă pe pedala reducerii consumului de energie. (…) Românii au cultura casei mari şi frumoase, nu a casei eficiente. În Occident, o casă are în medie 110-120 de metri pătraţi, la noi are 300 de metri pătraţi“, spune Diaconu. Până la finalul anului, omul de afaceri speră să livreze până la 10 case pasive în Germania şi Austria, obiectivul pentru anul viitor fiind de 50-60 de unităţi locative. Diaconu afirmă că o astfel de casă, cu o suprafaţă medie de 130-140 de metri pătraţi, poate fi achiziţionată în Germania şi Austria pentru circa 300.000 de euro, în preţ fiind inclus şi costul terenului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO