Business Construct

O nouă autostradă scumpă: Sebeş-Turda va costa 550 mil. euro

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

22.07.2013, 22:28 278

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri şi un cost estimat la aproape 2,5 miliarde de lei (554 milioane de euro).

Şoseaua, care va face legătura între Coridorul IV paneuropean, aflat în prezent în construcţie, şi Auto­strada Transilvania, a cărei con­strucţie este în prezent incertă, este prima autostradă finanţată din bani europeni ce a fost scoasă la licitaţie în ultimul an, în contextul în care fondurile de la Bruxelles au fost blocate.

Autostrada Sebeş-Turda, care iniţial trebuia să fie construită sub for­mă de drum expres, va fi finanţată în proporţie de 85% din fonduri europene, iar restul vor fi bani de la bugetul de stat.

„O autostradă între Sebeş-Turda nu este momentan justificată din perspectiva traficului. O soluţie mai simplă şi mai ieftină ar fi fost un drum rapid, prin care traficul să fie scos din localităţi prin centuri“, spune Alexandru Dobre, pre­şedinte de onoare al Asociaţiei Române a Antrepreno­rilor de Construcţii (ARACO).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO